TURNUS kl 2 KUCHARZ 25.11-22.11.2024
W klasie drugiej uczycie się trzech przedmiotów: 1. Technologii gastronomicznej 2. Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych 3. Zasad żywienia człowieka Zgłaszacie się na zajęcia w poniedziałek tj 25 listopada 2024 r. do sali nr 10 na warsztatach ze skierowaniem oraz kartą informacyjną. Na drugiej stronie karty informacyjnej znajduje się wzór zwolnienia z ostatniej lekcji na pociąg/autobus (dla osób mających problem z powrotem do domu). Uczniowie mieszkający w internacie przywożą ze sobą karty informacyjne w dwóch egzemplarzach (lub kopię). Uczniowie korzystający z internatu mogą zgłaszać się najwcześniej 24 listopada 2024 r. po godz. 16-tej. Plan zajęć jest umieszczony w załączniku poniżej. Na zajęcia należy przynieść przybory do pisania i rysowania, prosty kalkulator oraz zeszyty do poszczególnych przedmiotów. Uczniów-pracowników młodocianych obowiązują zwolnienia lekarskie L-4 !!! Uczniom zabrania się korzystania z telefonów podczas zajęć!!!. Literatura: 1. Kmiołek-Gizara A., Sporządzanie potraw i napojów, część 1–2, WSiP, Warszawa 2020. 2. Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, WSiP, Warszawa 2019. 3. Kocierz K, Misiarz M., Towar jako przedmiot handlu, WSiP, Warszawa 2014. 4. Czerwińska D., Zasady żywienia cz1 i 2, WSiP, Warszawa 2015 5. Zienkiewicz M., Wyposażenie zakładów gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2015 Kontakt: Teresa Karol tel. 77 433 21 25 wewn. 221; 694 663 003 e mail: szkolenia@ckziu.nysa.pl Załączniki: |