Subskrypcja
Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać informacje z naszego serwisu.

 
TURNUS kl 2 KUCHARZ 21.05-18.06.2025

 W klasie drugiej uczycie się trzech przedmiotów:

1. Technologii gastronomicznej
2. Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych
3. Zasad żywienia człowieka

Zgłaszacie się na zajęcia w środę  tj 21 maja 2025 r. do sali zgodnie z załaczonym planem zajęć ze skierowaniem oraz kartą informacyjną. Na drugiej stronie karty informacyjnej znajduje się wzór zwolnienia     z ostatniej lekcji na pociąg/autobus (dla osób mających problem z powrotem do domu). 
Uczniowie mieszkający w internacie przywożą ze sobą karty informacyjne                        w dwóch egzemplarzach (lub kopię).
Uczniowie korzystający z internatu mogą zgłaszać się najwcześniej               20 maja 2025  r. po godz. 16-tej.

Plan zajęć jest umieszczony  w załączniku poniżej. 

Na zajęcia należy przynieść przybory do pisania i rysowania, prosty kalkulator oraz zeszyty do poszczególnych przedmiotów.

Uczniów-pracowników młodocianych obowiązują zwolnienia lekarskie      L-4 !!!
Uczniom zabrania się korzystania z telefonów podczas zajęć!!!.

 

Literatura:

1.     Kmiołek A., Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów, część 1–2, WSiP.

2.     Dominik P., BHP w branży gastronomicznej, WSiP.

3.     Górecka D., Limanówka H., Superczyńska E., Żylińska-Kaczmarek M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, część 1, Format AB.

4.     Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, WSiP.

5.     Kocierz K, Misiarz M., Towar jako przedmiot handlu, WSiP.

 


Załączniki:
Aktualności
Instrukcje do ćwiczeń kl 2 TO 2025, 2TE
 W załącznikach zamieszczone są skrócone instrukcje do ćwiczeń   I serii w drugim półroczu

Instrukcje do ćwiczeń kl 3 TE 2025
W załącznikach zamieszczone są skrócone instrukcje do ćwiczeń   I serii w drugim półroczu

 
 

Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
 
 
OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH